Najfiniji žganci zlatne boje u samo 3 minute – zvuči nemoguće? U 3H Food svijetu nije. 😊 Za žgance postoji bezbroj naziva, a među popularnijim su palenta i pura. U mojoj obitelji palenta se uvijek kuhala sat vremena. Ali na moj način ona se kuha samo 3 minute. Tajna je u kipućoj vodi i brzini sipanja i još 2 “tajna” sastojka. U nju možete dodati različite svježe i/ili suhe začine i dobiti potpuno novo jelo, budite kreativni i opušteni u kombiniranju.

Sastojci:

Priprema:

U pripremi palente koristi se omjer 4:1 u korist vode; trik koji koristim je da stavim kipuću vodu ili vodu iz pipe koja je zaista vrela, ili prethodno skuham vodu u kuhalu, a tek onda stavim na izvor topline. Ovaj trik radikalno smanjuje vrijeme kuhanja. Palentu je potrebno dodavati sporo uz veliku brzinu miješanja (u proključanu vodu) što će spriječiti nastanak grudica. U palentu je potrebno dodati 1 žličicu soli (ravnu). Tajni sastojci za finiji ukus su rižin griz i kurkuma u prahu.

Žganci mogu služiti kao odlična baza kanapeima, a na kraju kuhanja možete umiješati i različito začinsko bilje. Uživajte u ukusnim zlatnim žgancima bez glutena i laktoze i nepotrebnih dodanih masnoća. Možete ih isipati u različite kalupe, npr. ja sam koristila kalup od torte kako bi dobila tortu od žganaca koju sam posložila s proso maslacem. 😊

Print Friendly, PDF & Email