AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

U današnje vrijeme kada su nam pekare nadohvat ruke i kada nas 0-24h pozivaju da uzmemo hranu „s nogu“, nekada je lakše ići linijom manjeg otpora. Zapravo, ono što nam je brže i jednostavnije dugoročno često nije najbolja opcija (posebno ne najzdravija). Unosimo u tijelo proizvode prepune praznih kalorija i aditiva, a korist za naše tijelo je minimalna. Kada se zrna pšenice obrade, iz nje nestanu sve korisne tvari. Bijelo brašno uzrokuje porast razine šećera u krvi i kao rezultat raste inzulin. Šećer u ovom slučaju, kako brzo raste, tako brzo i pada i naše tijelo žudi za još i još ugljikohidrata. Kruh možete napraviti i sami; odlučite se za brašno od cjelovitih žitarica, za korisne sastojke kao što su sjemenke lana, orašidi, no najbolje je kruh (kao i ostale pekarske proizvode) polako eliminirati. Možete praviti i sirovi kruh, kao i sušene krekere od povrća. A za početak napravite svježe kanapee od povrća. Možete koristiti krastavce, mrkvu, korabicu…vaš organizam će vam biti zahvalan. Meni je od svih najdraža korabica. Probajte.

Sastojci:

Priprema:

Krastavce (ili drugo povrće) narežite na kolutiće (ukoliko su bio ne trebate ih guliti).U zdjelu stavite bademovu pulpu, te dodajte sve suhe sastojke pa polako usipavajte malo po malo vode dok namaz ne bude željene teksture. Izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Na svaki kolutić krastavca namažite dobiveni kremasti sir od badema, te po želji posipajte sezamom. Svaki kanape ukrasite s peršinovim (ili celerovim) listom. Kada je hrana lijepo dekorirana, primamljivija je oku i rado je konzumiramo. Zato se pobrinite da svaki obrok lijepo dekorirate, to vam neće oduzeti puno vremena, a jelo će vam biti još draže i primamljivije, posebice djeci.

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!