AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Upoznajte klasično i mnogima omiljeno jelo u potpuno novom ruhu! Ovaj recept je zanimljiv; nemojte da vas odbije poduži popis namirnica.  Špageti od riže ne sadrže gluten, pa su pogodni za osobe koje ga ne konzumiraju, a svakako i za one koji se žele hraniti zdravije i isprobati nešto novo. Izrađeni su samo od dva sastojka – rižinog brašna i vode. Imaju malo kalorija, a sadrže proteine i dijetalna vlakna. Svakako su puno bolji izbor od standardne tjestenine. Iako, špagete možete napraviti i od npr. tikvica (zuccini) pomoću spiralizatora i zamijeniti njima  rižine špagete.

„Mljeveno meso“ u ovom receptu je puno hranjivih sastojaka koji našem tijelu osiguravaju zdrave masnoće, vitamine i minerale. Umak od rajčice je fantastičnog okusa, vaši okusni pupoljci će uživati jer okus neprerađenih namirnica, tj. originalni okus u izvornom obliku bolji i intenzivniji.

Potrebno:

„Mljeveno meso“

Sastojci:

*šalica 2,5dcl

Priprema:

U multipraktiku prvi kratko obradite orahe, a zatim dodajte i sve ostale sastojke. Obradite dok smjesa ne bude izgleda mljevenog mesa.

Umak od rajčice

Sastojci:

*Šalica je od 2,5 dcl

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do glatke kreme. Stavite u zdjelu sa „mljevenim mesom“ i promiješajte. Stavite u dehidrator s zdjelom na 1 sat da bude toplo i da se okusi povežuo. Pomiješana smjesa može stajati u hladnjaku do tjedan dana, što je vrlo praktično jer je možete izvaditi i konzumirati prema potrebi.

Rižini špageti – tanki špageti od riže

Priprema:

Špagete prelijte vrućom vodom, ostavite 5 min ili prema uputama, te ocijedite. Dobro ocijeđeni mogu stajati u hladnjaku (ne lijepe se) nekoliko dana, što je također vrlo praktično jer brzo možete složiti obrok.

Dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!