Upoznajte klasično i mnogima omiljeno jelo u potpuno novom ruhu! Ovaj recept je zanimljiv; nemojte da vas odbije poduži popis namirnica.  Špageti od riže ne sadrže gluten, pa su pogodni za osobe koje ga ne konzumiraju, a svakako i za one koji se žele hraniti zdravije i isprobati nešto novo. Izrađeni su samo od dva sastojka – rižinog brašna i vode. Imaju malo kalorija, a sadrže proteine i dijetalna vlakna. Svakako su puno bolji izbor od standardne tjestenine. Iako, špagete možete napraviti i od npr. tikvica (zuccini) pomoću spiralizatora i zamijeniti njima  rižine špagete.

„Mljeveno meso“ u ovom receptu je puno hranjivih sastojaka koji našem tijelu osiguravaju zdrave masnoće, vitamine i minerale. Umak od rajčice je fantastičnog okusa, vaši okusni pupoljci će uživati jer okus neprerađenih namirnica, tj. originalni okus u izvornom obliku bolji i intenzivniji.

Potrebno:

„Mljeveno meso“

Sastojci:

*šalica 2,5dcl

Priprema:

U multipraktiku prvi kratko obradite orahe, a zatim dodajte i sve ostale sastojke. Obradite dok smjesa ne bude izgleda mljevenog mesa.

Umak od rajčice

Sastojci:

*Šalica je od 2,5 dcl

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do glatke kreme. Stavite u zdjelu sa „mljevenim mesom“ i promiješajte. Stavite u dehidrator s zdjelom na 1 sat da bude toplo i da se okusi povežuo. Pomiješana smjesa može stajati u hladnjaku do tjedan dana, što je vrlo praktično jer je možete izvaditi i konzumirati prema potrebi.

Rižini špageti – tanki špageti od riže

Priprema:

Špagete prelijte vrućom vodom, ostavite 5 min ili prema uputama, te ocijedite. Dobro ocijeđeni mogu stajati u hladnjaku (ne lijepe se) nekoliko dana, što je također vrlo praktično jer brzo možete složiti obrok.

Dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email