Ovaj namaz zovem savršenim višenamjenskim namazom jer stvarno je takav: može se koristiti za sve i svašta. Namaz može stajati i nekoliko dana u hladnjaku što je odlično jer vam uvelike olakšava planiranje i pripremu obroka. Otkrijte bezbrojne mogućnosti ovog odličnog namaza i sami kreirajte svoju idealnu kombinaciju za konzumaciju!

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Sve nevedene sastojke stavite u multipraktik (link) te ih kratko obradite. Nakon što se smjesa povezala i usitnila, dodajemo začine – sitnu i ljutu crvenu mljevenu papriku. Ukoliko volite manje ljuto dodajte pola žličice ljute crvene mljevene paprike. Također, ukoliko volite manje kiselo, možete staviti i malo manje limunovog soka. Ovaj namaz je odličan jer okus prilagođavate svojoj želji. Zatim dodajte prehrambeni kvasac, himalajsku sol, češnjak u prahu, papar, sušeni vlasac, i sušeni bosiljak. Pogurajte špatulom smjesu prema dolje i zatim ponovno upalite multipraktik kako bi se sastojci usitnili i povezali. Dodajte vode po potrebi (oko 2 dcl), ovisno koliko želite da je vaš namaz gust i ponovno izradite. Količina vode ovisi i o svježini vaših namirnica, npr. ukoliko je mrkva mlada i svježe ubrana onda je sočna i trebati će vam malo manje vode. Vaš namaz bi sada trebao biti gotov, tekstura mu je poput paštete, a okus izvanredan! Prebacite namaz u posudicu s poklopcem kako bi ga mogli čuvati u hladnjaku.  Namaz možete mazati na krekere, na kruh, možete ga kombinirati s povrćem, kao dodatak salati, staviti u sedviče…mogućnosti je bezbroj. U nastavku pogledajte kako ja najviše volim kombinirati savršeni povrtni višenamjenski namaz.

Potrebno:

Priprema:

Oguljenu korabicu narežite pomoću mandoline na kriške (one mi vrlo često glume kruh). Kriške poslažite na dasku i na svaku krišku stavite željenu količinu namaza. Korabica se nažalost ne koristi često, a ima puno više mogućnosti nego da se samo kuha u juhi. Ja je koristim kao zamjenu za kruh, jako je zdrava, sočna, neutralnog okusa i zapravo se sviđa velikom broju ljudi, samo joj treba dati priliku. I moj sin je jako voli – gricka je svježu umjesto jabuke. Kolutove korabice s namazom obogatimo i svježom narezanom paprikom, narezanom rajčicom, listovima zelene salate i mrkvinim lišćem. Lišće mrkvice je jako zdravo, možete ga stavljati i u sokove, a možete ga jesti samo ili dodavati različitim namirnicama. Važno je da hrana koju ćete jesti lijepo izgleda, kako bi vam bila privlačna. Otprilike 60% okusa hrane određuje njezin izgled. Za kraj naše korabice s namazom i ostalim dodacima posipajte sušenim vlascem. Uživajte u svom prekasnom, sirovom i zasitnom obroku i svakako ga podijelite s dragim ljudima. Dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email