UVJETI KORIŠTENJA

Dobrodošli!

Udruga Udruga za poboljšanje kvalitete života i prehrambenih izbora 3H život  (skraćeno ime: Udruga 3H život) – u nastavku: “mi”, “nama”, “moj”, itd. – vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja web stranica “3H Food” na web odredištu www.3hfood.com koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem ovih web stranica i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju 3hfood.com domeni (dalje u tekstu: 3H Food Web) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

SADRŽAJ I USLUGE 3H FOOD WEBA TE NJIHOVE PROMJENE

3H Život svojim korisnicima pružaju pristup različitim edukativnim materijalima.

3H Food zadržavaju pravo ukidanja, kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja 3H Food Weba kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio 3H Food Weba bez obaveze prethodne najave. Udruga 3H Život nije odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da usluge 3H Food Weba mogu uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke 3H Food Weba za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika 3H Food Weba i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja 3H Food Weba.

Udruga 3H Život se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje 3H Food Weba, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na 3H Food Webu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja 3H Food Weba.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registracijom korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga 3H Food Weba.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU 3H FOOD WEBA

Korisnicima 3H Food Weba nije dopušteno:

A) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, diskriminirajući, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

B) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

C) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

D) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga 3H Food Weba,

E) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

F) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

G) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

H) korištenje, na bilo koji način, 3H Food Weba za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. “spamanje”),

I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Udruga 3H Život zadržavaju pravo ukloniti sadržaj koji smatraju nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na 3H Food Webu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na 3H Food Webu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka , ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Udruzi 3H Život ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na 3H Food Webu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Udruga 3H život se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja 3H Food Weba. Udruga 3H život će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima 3H Food Weba, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

3H Food  Web koristi tzv. kolačiće (eng. “cookies“) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

3H Food Web prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane.

3H Food Web također može koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge 3H Food Weba mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge 3H Food Weba dostavlja Udruga 3H Život ili partner omogućuje se putem kolačića koje 3H Food Web, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika.

Korisnik i/ili posjetitelj 3H Food Weba uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Udruga 3H život se odriče svake odgovornosti za bilo kakav gubitak funkcionalnosti usluge 3H Food Weba i kvalitete sadržaja na 3H Food Webu u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I SADRŽAJI DOBIVENI OD KORISNIKA

3H Food Web može sadržavati i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Udruga 3H život nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriču svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Udruga 3H život nije odgovorna za sadržaj stranica oglašivača na 3H Food Webu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na 3H Food Webu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na 3H FoodWebu i izvan 3H Food Weba isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Udruga 3H život nije odgovorna za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Udruga 3H život ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne mogu garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled 3H Food Weba kao medija, Udruga 3H život zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s 3H Food Weba bez prethodne obavijesti. Udruga 3H životneće ni na koji način biti odgovorna za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja 3H Food Weba.Udruga 3H život zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici 3H Food Weba koriste u promotivne svrhe.

UKIDANJE I ZABRANA KORIŠTENJA USLUGA 3H FOOD WEBA

Udruga 3H život  zadržavaa pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Udruga 3H život ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Prenošenje sadržaja s 3H Food Weba u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s 3H Food Weba, pod slijedećim uvjetima:

A) ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;

B) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (www.3hfood.com),

C) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

D) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta,

E) za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na 3H Food Webu u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva 3H Food Weba

 

Ovi su uvjeti korištenja zadnji put izmijenjeni 1. rujna 2023. godine