AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Tradicionalno, svima dobro poznato jelo u novom ruhu. Za sarmu je inače poznato da se pravi tijekom zime, no ovu sirovu sarmu koja je lagana i hranjiva, možete praviti u bilo koje godišnje dobar. Zanimljiva i ukusna oduševiti će i najzahtjevnija nepca, čak i onih koji nisu pobornici ovakvog načina prehrane. Dajte priliku novim jelima i izađite iz svoje zone komfora.

Potrebno:

Sastojci:

Smjesa („mljeveno meso“):

Umak od rajčice:

Priprema:

Svo povrće operite. Mrkvu i tikvicu ogulite (ukoliko nisu bio). Sve sastojke stavite u multipraktik, te ih usitnite. Od smjese rukama oblikujte cca 10 ovalnih kuglica. Rižin papir jedan po jedan natopite 1-2 min u toploj vodi dok ne omekšaju, izvadite i malo ocijedite pa cijeli premažite s 1 velikom žlice majoneze (opcionalno). Stavite 1 kuglicu smjese, te zarolajte  kao sarmu. Za umak blendajte sve potrebne sastojke dok se smjesa ne zagrije.

Poslužite sarmu, prelijte s umakom dok je još topao i uživajte!

*Umjesto rižinog papira možete koristiti i listove kiselog kupusa ili kelja (samo im odstranite deblji dio korijena) ili mlade listove grožđa

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!