Majoneza, a bez jaja i ulja? Pitate se kako je to moguće? Ovo je vageneza i izazivam vas da je napravite i uvjerite se kako je fina i puna kvalitetnih sastojaka i vrijednih nutrijenata. Svi se iznenade odličnim okusom, i naprave je još bezbroj puta. Razmislite o tome što bi ste još mogli poboljšati u vašoj prehrani i zamijeniti sa zdravijim izborom. Pogledajte još recepata i odlučite se na poboljšanje zdravlja i kvalitete života.

Ideja je da vaganezu je poslužite sa svježim povrćem narezanim na trakice, ali i uz sva druga jela u kojima bi ste inače koristili industrijski proizvedenu majonezu (koju od srca savjetujem da ne konzumirate zbog kalorija i masnoća).

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne postanu kremasti. Ovo je osnovni/bazni recept, a u smjesu još možete po želji ručno umiješati različito začinsko bilje ili začine i teko kreirati nebrojene varijacije ove vaganeze. Stavite dobivenu vaganezu u hladnjak (stisnuti će se u pravu teksturu tek nakon 24h). Možete je držati u hladnjaku i nekoliko dana (do 7), te je koristiti po želji. Vaganezu možete poslužiti sa svježe nasjeckanim povrćem, u sendvičima, kao umak u jelima, kao dressing uz čips…pustite mašti na volju i uživajte u zdravijoj verziji poznatog umaka. Dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email