Zamijenite običnu rižu zanimljivom alternativom – rižom od cvjetače. Napravite ukusan, hranjiv rižoto, bez kuhanja i provođenja dugo vremena u kuhinji. U multipraktik stavite potrebne sastojke i pripremite si brz, a kvalitetan obrok. Kada isprobate ovaj rižoto, pitati ćete se zašto ga niste isprobali i ranije. J

Cvjetača je prava riznica zdravlja jer je puna vlakana, mineralnih tvari, vitamina i antioksidanata. Od vitamina se posebno ističe vitamin C. Cvjetača sadrži malo kalorija i bila bi prava šteta ne konzumirati je sirovu jer upravo u takvom obliku donosi najviše blagodati za naš organizam.

     Potrebno:

     Sastojci:

Priprema:

Dobro oprane i posušene cvjetove cvjetače odvojite i pulsirajuće ih usitnite u multipraktiku (da ne bude kaša) ili ih sitno nasjeckajte nožem. Luk i gljive sitno nasjeckajte, te ih pomiješajte s rižom od cvjetače. Dodajte ulje i začine te sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

Uživajte u finom obroku! U hladnijim danima rižoto možete dehidrirati 2h na 45 °C ili u pećnici (na najmanjoj temperaturi) ili malo zagrijati na tavi. Po želji možete preliti i s još nekim umakom, npr. Vaganezom.

Print Friendly, PDF & Email