Vjerujem da su nam mame svima govorile istu rečenicu kada je riječ o mrkvi – “Mrkva je dobra za vid”. A znate li za što je mrkva još dobra, osim što stvarno djeluje na vid? Smanjuje rizik od moždanog udara i raka. Vrlo je moćno povrće i osim svoje vesele i upečatljive boje, treba vas privući i zbog različitih dobrobiti za vaš organizam. Boja mrkve nam ukazuje da je bogata beta karotenom, nakon čega slijede vitamin K, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, B2, B3, B6, folna kiselina, fosfor, kalij. Također obiluje vrijednim antioksidansima. Ako se jede sirova, mrkva će organizam nahraniti kalijem, kalcijem, željezom i cinkom, koji se djelomično gube kuhanjem (posebice dugotrajnim i na većim temperaturama).

Ova sirova juha je vrlo praktična jer se brzo i lako priprema.  Izbjegnite stajanje za štednjakom i razveselite si dan ovom ukusnom juhom, a istodobno nahranite organizam vrijednim i lako dostupnim nutrijentima.

Potrebno:

Sastojci (za 4 osobe):

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendajte cca 2 min dok ne postanu kremasti i ugrijani. Gore pokapajte ulje po želji (npr. bučino) i ukrasite raznim sjemenkama ili kokosovim brašnom. I to je to! Lagan i hranjiv obrok je gotov, konzumirajte ga odmah i dobar tek!

Print Friendly, PDF & Email