Čarobni sok od lubenice i celera je jedan od mojih najdražih ljetnih, osvježavajućih sokova. Uvjerite se i sami zašto je to tako! Ovaj sok je prekrasna svježa kombinacija okusa, prava vitaminsko mineralna bomba. Sastoji se od samo dva sastojka koji su puni raznih dobrobiti za vaše zdravlje. Celer je čarobna biljka, sadrži pregršt vitamina C, magnezija, kalcija, pridonosi oporavku kod mnogobrojnih bolesti, pomaže pri mršavljenju, antikancerogen je, pomaže u hidrataciji tijela… Lubenica sadrži 90 % vode i omiljeno je ljetno povrće (da, lubenica zapravo spada pod povrće) ili bolje rečeno, omiljena ljetna osvježavajuća poslastica. Obiluje vitaminom A, vitaminom B6, vitaminom C te sadrži dosta likopena što vidimo po njezinoj prekrasnoj crvenkastoj boji.

Potrebno:


Sastojci:

Priprema:

Dio lubenice očišćene od kore i narezane na komade ubacimo u sokovnik. Zatim dodamo i dio opranog i narezanog celera. Upalimo sokovnik, i polako dodajemo i preostalu lubenicu i celer. Kada sokovnik završi dobijemo oko 2 litre prekrasnog crvenkastog svježeg soka osvježavajućeg okusa. Poslužite ga u lijepim čašama, ukrasite listom celera i komadićima lubenice i nazdravite zdravlju i životu.

*Ukoliko ne posjedujete sokovnik, ovaj odličan sok možete napraviti i pomoću blendera; samo ga je potrebno procijediti kroz vrećicu za pravljenje mlijeka od orašida (ili gazu).

*Sokovnik Hurom je odličan jer je od tolike količine lubenice i celera proizveo samo šaku pulpe, sve ostalo je pretvorio u prekrasan sok – iskorištenost namirnice je maksimalna. Ovaj sokovnik je između ostalog odličan i zato jer se ne morate brinuti zbog koštica lubenice, samo ubacujete narezanu lubenicu, a sokovnik izbaci mljevene koštice za vas.   Prednosti ovog sokovnika su nebrojene. Odličan je saveznik za zdrav i sretan život.

Print Friendly, PDF & Email