Naizgled neobičan spoj sastojaka koji se pretvaraju u finu kremoznu juhu koja će vas zasititi, nahraniti vrijednim nutrijentima i aktivirati vaše jezične pupoljke. Vesele i primamljive boje, prepuna korisnih sastojaka za vaš organizam, juha od rajčice je savršen izbor za lagan i hranjiv obrok. Kako je ovo sirova juha koja se blenda, vaš će organizam imati lakši i brži pristup nutrijentima i zasititi će vas više nego kuhana, termički obrađena juha.  

Rajčica  je jako poželjna ljetna namirnica. Vesele boje, te odličnog okusa i mirisa krije različite dobrobiti za naš organizam. Ima antioksidativno i antiseptičko djelovanje, čistač je organizma i diuretik.  Rajčice su prepune vitamina C, sadrže likopen – vrlo važan fitonutrijent za koji su brojne studije pokazale da umanjuje tragove starenja te ima antikancerogena svojstva. Izvrstan su izvor biotina, vitamina B skupine koji je odgovoran za proizvodnju energije, zdravlje kože i funkciju živčanog sustava. Rajčice spadaju u jedan od rijetkih značajnih prehrambenih izvora vitamina K koji je važan za zdravlje kosti.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Rajčice operite, te nasjecite na četvrtine. Mrkvu ogulite (ukoliko nije bio). Peršin i celer nasjeckajte. Sve sastojke stavite u blender i izradite dok ne dobijete gustu juhu. Juhu možete posipati različitim poppiesima (riža, amaranth…). Od ove količine namirnica dobijete cca 1 L juhe.  

Print Friendly, PDF & Email