Zebra torta je sirova torta zanimljivog i primamljivog izgleda. Puna je finih sastojaka, a svidjet će vam se posebno ukoliko ste ljubitelj pistacija koje su u podlozi, banana i šumskog voća, te manga koji su neki od sastojaka u finim kremama. Voćna, osvježavajuća i ukusna, praktična i brzo i lako se priprema.

*Moringa prah – Moringa je drvo koje izvorno raste u podnožju Himalaje. Moringa prah se dobiva sušenjem svježih listova Moringa drveta  i mljevenjem listova u fini prah. Moringa prah je bogat željezom, te vitaminima B1, B2 i B3. Prirodni je adaptogen što znači da smanjuje iscrpljenost, te doprinosi smanjenju stresa. Zanimljivo je da moringa prah sadrži 9 puta više željeza od špinata. Preporučena dnevna doza je 5 grama, s tim da prah treba postepeno uzimati i lagano povećavati dozu dok se ne dođe do količine od 5 grama.

*Lucuma prah – Lucuma je slatka voćka s područja Anda. Prirodni je zaslađivač i 100 % – tna je zamjena za šećer. Lucuma prah se dobiva sušenjem ploda na 45 stupnjeva. Nakon isušivanja melje se u prah. Sadrži visoku razinu beta karotena, vitamina B3, ali i ostalih vitamina B skupine, te sadrži željezo, kalcij i proteine.

Potrebno:

Sastojci:

Podloga:

Ljubičasta krema:

*Šalica je od 2,5 dcl

Žuta krema:

Priprema:

Pistacio, kokos i zobene izradite u multipraktiku. Kad je usitnjeno dodajte sve ostale sastojke i kad se smjesa počne odvajati od posude gotova je. Smjesu dobro utisnite u dno kalupa za torte koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Sve sastojke za ljubičastu kremu izradite u blenderu. Kremu prebacite u neku posudu. Ponovite postupak sa žutom kremom. Od svake kreme treba biti cca 7-8dcl, treba biti podjednaka količina i jednaka gustoća. Stavite 1 veliku žlicu žute kreme na sredinu podloge, pa opet u sredinu 1 veliku žlicu ljubičaste kreme i tako do kraja, dok ne potrošite obje kreme. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati, izvadite da se malo odmrzne, narežite i poslužite. Konzumirati i držati u hladnjaku ili vratiti u zamrzivač.

Print Friendly, PDF & Email