AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Čokoladno bademovo mlijeko je ukusan pripravak zbog kojeg ćete ujutro požuriti ustati iz kreveta ili se uz njega opustiti u toku dana. Možete ga konzumirati samog, a može izvrsno ići i uz neki fini međuobrok. Ponesite ga na posao u termos-boci, pijete samo ili koristite kao mlijeko za kavu. Ono što je sigurno, posebno će se svidjeti djeci (neka si ga ponesu u školu) i uživaju u zdravom napitku bez bolova u stomaku, a vi budite mirni jer nema brige oko laktoze ili konzumacije konzervansa, umjetnih sladila i ostalih nepotrebnih dodataka koje sadrže industrijska mlijeka.

Sastojci:

Potrebno:

Priprema:

Nakon što napravite bademovo mlijeko u stavite ga u blender sa kako prahom ili rogačem (možete i kombinirati pola-pola) te sladilom po želji (npr. agava sirup, javorov sirup, sirup od riže, sirup od datulja, med, stevia, kokos šećer, eritrit, 2-3 svježe datulje) i kratko blendajte (ili umutite štapnim mikserom). Ako imate vrhunski blender, mlijeko će se nakon 2-3 minuta blendanja početi lagano zagrijavati i bit će toplo. Uživajte u ukusnom i zdravom napitku. Kod mene u kući ovo mlijeko brzo nestaje, ponajviše za potrebe pripreme Choco chia mliječnog pudinga. Probajte ga i vi! Gotovo sva biljna mlijeka možete pretvoriti u čokoladna dodavanjem kakao praha ili rogača, ali će se okusi znatno razlikovati. Meni se čokolada najbolja slaže s bademovim, lješnjakovim i kokosovim mlijekom.

* Kakao i rogač nemaju isti okus te su znatno drugačijeg nutritivnog profila. Ako mlijeko pravite djeci, vodite računa o tome da kakao sadrži kofein.

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!