Čokoladno bademovo mlijeko je ukusan pripravak zbog kojeg ćete ujutro požuriti ustati iz kreveta ili se uz njega opustiti u toku dana. Možete ga konzumirati samog, a može izvrsno ići i uz neki fini međuobrok. Ponesite ga na posao u termos-boci, pijete samo ili koristite kao mlijeko za kavu. Ono što je sigurno, posebno će se svidjeti djeci (neka si ga ponesu u školu) i uživaju u zdravom napitku bez bolova u stomaku, a vi budite mirni jer nema brige oko laktoze ili konzumacije konzervansa, umjetnih sladila i ostalih nepotrebnih dodataka koje sadrže industrijska mlijeka.

Sastojci:

Potrebno:

Priprema:

Nakon što napravite bademovo mlijeko u stavite ga u blender sa kako prahom ili rogačem (možete i kombinirati pola-pola) te sladilom po želji (npr. agava sirup, javorov sirup, sirup od riže, sirup od datulja, med, stevia, kokos šećer, eritrit, 2-3 svježe datulje) i kratko blendajte (ili umutite štapnim mikserom). Ako imate vrhunski blender, mlijeko će se nakon 2-3 minuta blendanja početi lagano zagrijavati i bit će toplo. Uživajte u ukusnom i zdravom napitku. Kod mene u kući ovo mlijeko brzo nestaje, ponajviše za potrebe pripreme Choco chia mliječnog pudinga. Probajte ga i vi! Gotovo sva biljna mlijeka možete pretvoriti u čokoladna dodavanjem kakao praha ili rogača, ali će se okusi znatno razlikovati. Meni se čokolada najbolja slaže s bademovim, lješnjakovim i kokosovim mlijekom.

* Kakao i rogač nemaju isti okus te su znatno drugačijeg nutritivnog profila. Ako mlijeko pravite djeci, vodite računa o tome da kakao sadrži kofein.

Print Friendly, PDF & Email