Fudge označava mekani, žvakasti (spužvasti) slatkiš (poslasticu od čokolade) koja se pravi od šećera, maslaca i mlijeka (vrhnja). Od standardne čokolade ga razlikuje tekstura. Ovaj zasitan slatkiš prava je kalorijska bomba sastavljena od praznih kalorija koje trenutno i prividno zasite organizam, uzrokujući pri tome brojne neželjene posljedice po organizam. 

Ovaj čokoladni fudge je posve drugačiji svojim sastavom, okusom je fantastičan, čokoladan i oplemenjen rogačem uz dodatak orašastih plodova po želji. Napravite ga i uživajte u finoj poslastici koja će nahraniti i tijelo i podići razinu hormona sreće. 🙂

Rogač je poznat i korišten od davnina. Zimzeleno mediteransko stablo na kojem rastu smeđe, hranjive mahune. Dobar je za probavu, posebno kod djece. Smanjuje kolesterol i razinu šećera u krvi,  pomaže u jačanju imuniteta i smanjenju infekcija. Naše bake su ga koristile, a sada je ponovno postao popularan zbog svog zanimljivog okusa i hranjivog i ljekovitog sastava. Okusom je sličan kao kakao, ali ne sadrži kofein zbog čega je bolji izbor za slatkiše koje će konzumirati djeca.

„Uživajte u malim stvarima, jer ćete jednom shvatiti kako su to zapravo bile velike stvari.“

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Kokosovo ulje otopite na pari (nemojte ga pregrijati). Dodajte kakao (možete zamijeniti rogačem), rogač, javorov sirup, vaniliju i sol. Dobro izmiješajte pjenjačom i dodajte sjeckane orašide po želji. Smjesu ravnomjerno rasporedite u ravnu posudu (ili u silikonske kalupe), stavite u hladnjak (ili 30 min u zamrzivač) da se stisne, izrežite i poslužite. Ovaj fudge možete i zamrznuti, a jede se odmah po vađenju. 

Print Friendly, PDF & Email