AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Ukoliko želite uživati u čokoladi bez grižnje savjesti i napraviti nešto dobro za svoje zdravlje, ova bijela „indijska“ raw čokolada je idealna za vas! Svi dobro znamo da čokolada popravlja dan, a još kada znate da je puna odličnih sastojaka s veseljem ćete je jesti, a i ponuditi malenima.

Kakao maslac je dobiven hladnim prešanjem zrna kakaa. Sadrži mnoštvo tvari koje imaju odličan učinak na naše zdravlje. Sadrži najvišu koncentraciju antioksidanata u usporedbi s bilo kojom namirnicom na svijetu.

Indijski oraščići su prepuni minerala i vitamina koji nam pomažu pri održavanju zdravlja, a posebno srca i krvožilnog sustava, očiju i kostiju. Sadrže nezasićene masne kiseline koje mogu sudjelovati u snižavanju koncentracije “lošeg” kolesterola. Sadrže bakar, željezo i magnezij koji pomažu održavanju zdravlja cjelokupnog krvožilnog sustava. Indijski oraščić su također odličan izvor antioksidanata.

Treba li vas još nagovarati da zaboravite običnu čokoladu koja je prepuna šećera i konzervanasa i da se odlučite za ovu finu, zanimljivu čokoladu punu odličnih sastojaka? Pustite mašti na volju, izradite je u raznim oblicima, posipajte omiljenim dodacima, igrajte se i probudite dijete u sebi, a vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Kakao maslac otopite na pari (do 41 °C). Oraščiće namočite preko noći, dobro isperite te ocijedite. U blender stavite oraščiće, agavu, sol i vaniliju te blendajte dok nije potpuno kremasto. Po potrebi dodajte 4 velike žlice vode. Otopljenom maslacu dodajte smjesu iz blendera i umiješajte ručno. Sipajte u kalupe i stavite u hladnjak da se stisne (cca 30min). Ovu čokoladu potrebno je držati u hladnjaku jer će se pri većim temperaturama topiti.

*Ideja: Čokolada se može posipati sjeckanim orašidima, kokosom, različitim popiesima, suhim malinama ili dodati 1 velika žlica praha od maline (za roza verziju).* Silikonske kalupe možete kupiti u različitim oblicima, djeci će biti zanimljivi. Uključite i njih u izradu, male ručice će vam pomoći, a sreća na njihovim licima će biti jasno vidljiva

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!