Ukoliko želite uživati u čokoladi bez grižnje savjesti i napraviti nešto dobro za svoje zdravlje, ova bijela „indijska“ raw čokolada je idealna za vas! Svi dobro znamo da čokolada popravlja dan, a još kada znate da je puna odličnih sastojaka s veseljem ćete je jesti, a i ponuditi malenima.

Kakao maslac je dobiven hladnim prešanjem zrna kakaa. Sadrži mnoštvo tvari koje imaju odličan učinak na naše zdravlje. Sadrži najvišu koncentraciju antioksidanata u usporedbi s bilo kojom namirnicom na svijetu.

Indijski oraščići su prepuni minerala i vitamina koji nam pomažu pri održavanju zdravlja, a posebno srca i krvožilnog sustava, očiju i kostiju. Sadrže nezasićene masne kiseline koje mogu sudjelovati u snižavanju koncentracije “lošeg” kolesterola. Sadrže bakar, željezo i magnezij koji pomažu održavanju zdravlja cjelokupnog krvožilnog sustava. Indijski oraščić su također odličan izvor antioksidanata.

Treba li vas još nagovarati da zaboravite običnu čokoladu koja je prepuna šećera i konzervanasa i da se odlučite za ovu finu, zanimljivu čokoladu punu odličnih sastojaka? Pustite mašti na volju, izradite je u raznim oblicima, posipajte omiljenim dodacima, igrajte se i probudite dijete u sebi, a vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Kakao maslac otopite na pari (do 41 °C). Oraščiće namočite preko noći, dobro isperite te ocijedite. U blender stavite oraščiće, agavu, sol i vaniliju te blendajte dok nije potpuno kremasto. Po potrebi dodajte 4 velike žlice vode. Otopljenom maslacu dodajte smjesu iz blendera i umiješajte ručno. Sipajte u kalupe i stavite u hladnjak da se stisne (cca 30min). Ovu čokoladu potrebno je držati u hladnjaku jer će se pri većim temperaturama topiti.

*Ideja: Čokolada se može posipati sjeckanim orašidima, kokosom, različitim popiesima, suhim malinama ili dodati 1 velika žlica praha od maline (za roza verziju).* Silikonske kalupe možete kupiti u različitim oblicima, djeci će biti zanimljivi. Uključite i njih u izradu, male ručice će vam pomoći, a sreća na njihovim licima će biti jasno vidljiva

Print Friendly, PDF & Email