AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Ukoliko ste ljubitelj slatkog, svakako probajte napraviti ove ploškice! Jako su fine, i jedna od mojih omiljenih poslastica. Sadrže bademe koji su izvrsni jer alkaliziraju organizam, reguliraju razinu šećera u krvi, smanjuju razinu lošeg kolesterola, odličan su izvor proteina, zdravih masti, vitamina i minerala. Datulje sadrže minerale, proteine, te visok udio vlakana, i „hrana su za mozak“ (jer sadrže fosfor). Prirodni šećer koji se nalazi u datuljama savršena je alternativa običnom šećeru.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke obraditi u multipraktiku dok smjesa ne bude kompaktna.  Razvaljati na silikonsku podlogu ili masni papir te staviti 1h u hladnjak. Kad se smjesa stisne izrezati na kockice/ploškice željene veličine. Držati u hladnjaku. Čokoladne ploškice možete i zamrznuti te imati brzo dostupan slatkiš kada vas uhvati želja za slatkim ili dođu neočekivani gosti.

Ideja: Umjesto rezanja na kockice možete s djecom raditi i male oblike pomoću kalupa za kekse; tako ćete i njih potaknuti da zavole ove slastice načinjene od kvalitetnih i prirodnih sastojaka.

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!