Ukoliko ste ljubitelj slatkog, svakako probajte napraviti ove ploškice! Jako su fine, i jedna od mojih omiljenih poslastica. Sadrže bademe koji su izvrsni jer alkaliziraju organizam, reguliraju razinu šećera u krvi, smanjuju razinu lošeg kolesterola, odličan su izvor proteina, zdravih masti, vitamina i minerala. Datulje sadrže minerale, proteine, te visok udio vlakana, i „hrana su za mozak“ (jer sadrže fosfor). Prirodni šećer koji se nalazi u datuljama savršena je alternativa običnom šećeru.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke obraditi u multipraktiku dok smjesa ne bude kompaktna.  Razvaljati na silikonsku podlogu ili masni papir te staviti 1h u hladnjak. Kad se smjesa stisne izrezati na kockice/ploškice željene veličine. Držati u hladnjaku. Čokoladne ploškice možete i zamrznuti te imati brzo dostupan slatkiš kada vas uhvati želja za slatkim ili dođu neočekivani gosti.

Ideja: Umjesto rezanja na kockice možete s djecom raditi i male oblike pomoću kalupa za kekse; tako ćete i njih potaknuti da zavole ove slastice načinjene od kvalitetnih i prirodnih sastojaka.

Print Friendly, PDF & Email