U organizam dnevno trebamo unijeti oko 2 litre vode. Vodu ne trebamo piti samo kada osjetimo žeđ jer smo tad smo već blago dehidrirani. Važno je voditi računa da nam tijelo ne bude kiselo (čemu pridonosi sva industrijska hrana kao i namirnice životinjskog podrijetla). Jedan od načina za povećanje alkalnosti tijela je unos vode koja ima veći pH. Pobrinite se da unesete dovoljno vode i pripremite si osvježavajuću aromatiziranu vodu  – Sasi.

Krastavci su većim dijelom sastavljeni od vode. Vrlo su hranjivi i osvježavajući te su idealni u kombinaciji s limunom, mentom u đumbirom. Dobar su  izvor kalija, magnezija i vlakana, te folne kiseline. Zahvaljujući fitonutrijentima krastavac ima jedinstvena antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.


Ukoliko pomiješajte navedene sastojke, dodate vodu i dobro rashladite – dobit ćete piće koje će vas osvježiti, alkalizirati i hidrirati, a svjež i zanimljiv okus će vas osvojiti.

Sastojci:

Priprema:

U stakleni bokal stavite sve navedene sastojke, te ulijte vodu (po mogućnosti solarnu ili ozoniranu). Ostavite 2-3h da se sastojci povežu i voda postane alkalna prije konzumacije. Ovaj alkalni napitak možete držati u hladnjaku 2-3 dana i samo dosipavati vodu. Uživajte u ukusnom rashlađenom piću!

Print Friendly, PDF & Email