Sirove praline su izvrsne za zasladiti si dan, za pokloniti ih dragoj osobi… Umjesto da otvorite bombonijeru koja je prepuna šećera, boja, konzervansa i E brojeva, zavrnite rukave i izdvojite 15 minuta te napravite vlastite praline s kvalitetnim sastojcima. Uživat ćete u pripremi, a kada ih probate sigurno ćete ih praviti opet! Svaki put u praline dodajte nešto drugo – orašaste plodove, suho voće, kokos, konopljine sjemenke… A možete ih praviti i u različitim oblicima, tako da ove praline nikada ne dosade!

Kakao je jedan od najvećih izvora antioksidanata. Popravlja raspoloženje i donosi niz dobrobiti za naše zdravlje.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Maslac otopite u vodenoj kupelji na izrazito niskoj temperaturi (da ostane sirov) uz stalno miješanje. Maknite s izvora topline i pjenjačom lagano umiješajte preostale sastojke. Sipajte u silikonske kalupe koje ste stavili na neku podlogu dodajte različite dodatke  (orašaste plodove, rižu, različiti poppies, suho voće, kokos, kakao zrna, oljuštene konopljine sjemenke). Možete dodati i cimeta, vanilije… Pustite mašti na volju, poigrajte se sa sastojcima i kreirajte praline točno po vašem ukusu. Neka se čokolada stisne na sobnoj temperaturi, a ako vam se žuri stavite praline u hladnjak na min 1h dok se ne stisnu (ako vam čokolada pobijeli pregrijali ste kakao maslac; čokolada i je dalje ukusna i zdrava za jesti). Možete ih držati na sobnoj temperaturi, u hladnjaku, a po želji ih možete i zamrznuti, pa ih izvaditi po potrebi.

*Napravite i poklonite praline dragoj osobi za rođendan. To je unikatan poklon rađen s ljubavlju, a takvi pokloni puno više znače.

Print Friendly, PDF & Email