AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Sirove praline su izvrsne za zasladiti si dan, za pokloniti ih dragoj osobi… Umjesto da otvorite bombonijeru koja je prepuna šećera, boja, konzervansa i E brojeva, zavrnite rukave i izdvojite 15 minuta te napravite vlastite praline s kvalitetnim sastojcima. Uživat ćete u pripremi, a kada ih probate sigurno ćete ih praviti opet! Svaki put u praline dodajte nešto drugo – orašaste plodove, suho voće, kokos, konopljine sjemenke… A možete ih praviti i u različitim oblicima, tako da ove praline nikada ne dosade!

Kakao je jedan od najvećih izvora antioksidanata. Popravlja raspoloženje i donosi niz dobrobiti za naše zdravlje.

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Maslac otopite u vodenoj kupelji na izrazito niskoj temperaturi (da ostane sirov) uz stalno miješanje. Maknite s izvora topline i pjenjačom lagano umiješajte preostale sastojke. Sipajte u silikonske kalupe koje ste stavili na neku podlogu dodajte različite dodatke  (orašaste plodove, rižu, različiti poppies, suho voće, kokos, kakao zrna, oljuštene konopljine sjemenke). Možete dodati i cimeta, vanilije… Pustite mašti na volju, poigrajte se sa sastojcima i kreirajte praline točno po vašem ukusu. Neka se čokolada stisne na sobnoj temperaturi, a ako vam se žuri stavite praline u hladnjak na min 1h dok se ne stisnu (ako vam čokolada pobijeli pregrijali ste kakao maslac; čokolada i je dalje ukusna i zdrava za jesti). Možete ih držati na sobnoj temperaturi, u hladnjaku, a po želji ih možete i zamrznuti, pa ih izvaditi po potrebi.

*Napravite i poklonite praline dragoj osobi za rođendan. To je unikatan poklon rađen s ljubavlju, a takvi pokloni puno više znače.

Print Friendly, PDF & Email

Želite besplatan Start-up tečaj?

Možda misliš da su ti za potrebu prehrambnih navika potrebni samo novi recepti. Oni su, naravno, potrebni, no za dugoročne promjene želiš razumjeti ZAŠTO nešto radiš. Kad (sa)znaš svoje prehrambeno zašto, kako će doći samo od sebe.Svoje ZAŠTO najbolje ćeš kreirati ako kreneš od ZNANJA. Upravo se znanje nalazi u mom Start-up online tečaju kojeg ti poklanjam.
Klikni na gumb i zauvijek promijeni perspektivu promatranja hrane!