Na dan trebamo popiti minimalno 8 čaša vode, a kod djece je to malo manja količina. Danas, kada su na svakom koraku dostupni sokovi, kada se pića s mjehurićima stalno reklamiraju i kada ljudi posežu za njima ne pitajući se koliko lošeg rade našem organizmu, voda se  često stavlja na zadnje mjesto. Ili jednako loše, često se poseže za vodom s okusima koja također sadrži mnogo šećera. Posebice je problem plastična ambalaža.

Često možemo čuti i kako netko uopće nije žedan ili ne uopće ne pije vodu. Ne dozvolite da vaš organizam bude lagano dehidriran i da tek onda posežete za vodom. Naše tijelo se u najvećoj mjeri sastoj i od vode i ona je nužna za normalno funkcioniranje tijela.

U lijepu staklenu boćicu si pripremite ovu šarenu vodu prepunu antioksidanata i s užitkom posegnite za njom. Ponudite i djeci ovu vodu i zaboraviti će na sokove koju su štetni za njih, a ovom vodom će unijeti vrijedne nutrijente i alkalizirati organizam.

Antioksidantištite stanice u tijelu od oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali.

Sastojci:

Priprema:

Jagode i krastavce (ukoliko su krastavci bio nije potrebno guliti koru) nasjeckajte. Limetu ogulite pa narežite. Dodajte u vodu i lagano promiješajte, te natrgajte listiće svježe mente. Ostavite da odstoji 2 sata.
Ovu vodu možete čuvati u hladnjaku 1 dan.

*Dodatak: kockice leda s aronijom

Print Friendly, PDF & Email