Za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana idealna je voda aromatizirana breskvom. Ugodno će vas rashladiti i alkalizirati vaš organizam, a zanimljiv okus razbuditi sva vaša čula.

Breskva sadrži puno vrijednih nutrijenata, od vitamina su najzastupljeniji A, C, E, K I B3, od minerala kalij, magnezij, željezo, kalcij i fosfor. Zahvaljujući vitaminima C i E breskva sadrži antioksidante (štite stanice u tijelu od oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali) koji pridonose zdravlju cijelog organizma. Breskve su niskokalorične, a zahvaljujući vlaknima koje sadrže držati će vas sitima. Ukusne, slasne i mirišljave, a pune dobrobiti za naš organizam.

Majčina dušicaje ljekovita biljka koja će dati poseban okus ovom finom piću. Blagotovrno djeluje na probavni sustav. Bere se od svibnja do rujna.

*Mini izazov – uzgojite sami svoju majčinu dušicu i uvijek je imajte pri ruci kod pripravljanja različitih napitaka i finih zdravih jela

Sastojci:

Priprema:

U stakleni vrč stavite 1 l vode. Breskvu i limetu nasjeckajte pa dodajte u vodu. Majčinu dušicu iskidajte kako bi pustila svoju aromu, dodajte je u vodu, te sve lagano promiješajte.  Držite u hladnjaku, te nakon 3h uživajte u ukusnom rashlađujućem napitku. Vodu možete i nadodavati kroz 2 dana.

Print Friendly, PDF & Email