Brojne promjene na razini svijeta dovele su i do promjene prehrambene industrije. Broj vegeterijanaca i vegana rapidno raste, a prehrambena industrija je našla rješenje da i odgovori na ovakve promjene. Lako je za primijetiti kako u trgovinama dio zdrave prehrane buja, sve je više prodaju zdravi napitci, različita „super“ hrana, itd. Shodno tome rastu i razni programi koje vode stručnjaci za detokse. Ovo je sigurno jedno brzo rastuće tržište i u tom kontekstu detoks na sokovima može biti prevara zato što vas mogu voditi ljudi koji nisu adekvatno školovani.

Edukacija danas ima mnogo no teško je naći prave stručnjake. Tek kada sam završila američku edukaciju kod dvoje liječnika dr. Rick i Karin Dine koji su 30 godina na sirovoj prehrani i dobila licencu raw food edukatora onda sam provela sama svoj detoks oružana svim potrebnim znanjem i njihovim iskustvom. Moj prvi detoks na sokovima trajao je 10 dana i osjećala sam se fantastično u većem dijelu toga procesa, posebice kasnije. Teško je zapravo objasniti to iskustvo dok ga sami ne doživite. Potaknuta time kako se osjećam osmislila sam Izazov „Sočni detoks 3-5-7“. 

Rezultati provedenog detoks programa pokazali su da je najveći dio sudionika ostao 7 dana na detoksu i da su u tome uspjeli jer su imali podršku, što je zapravo najvažnije jer ćete kroz cijeli program imati milijun pitanja na koja nećete znati odgovor, a koja će vas demotivirati za nastavak procesa. Detoks na sokovima nije svakodnevna pojava i zato nam tijelo drugačije i reagira i sami nismo sigurni ni što ni kako. Imati osobu koja zna što se događa i zna objasniti, a pri tome pružiti vam i podršku zaista je od presudne važnosti za uspjeh u ovakvim programima. Svrha ovog programa je omogućiti vam prava znanja.

Svaki sok koji je unaprijed pripremljen i koji može stajat danima mora u sebi imati konzervanse, aditive i svašta nešto. Dakle, detoks na sokovima može biti samo na svježe cijeđenim voćno-povrtnim sokovima. U današnjem vremenu u kojemu živimo koje konstantno okružuje stres, strah, depresija, hrana s nogu, fast food, brzinski jedemo, ne vodimo računa o fizičkim potrebama, o vježbanju, o outdoor aktivnostima. Dakle, u tim situacijama važno je tijelu pomoći da izbaci sve toksine van.

Ideja detoksa sokovima je da popijete sok, da dobijete sve moguće nutrijente, vitamine, minerale, sve što vam treba a da pri tome želudac pošaljete na godišnji odmor. Unosimo manje kalorija nego što je potrebno i zbog toga će doći do gubljenja na težini (ovisno o vašem stanju), ali svi ostali benefiti i procesi koji se događaju su fascinantni. Kako danas živimo, tako se naše tijelo bori sa svime onime što unosimo u organizam, a što zapravo uopće nije nužno ni potrebno. Dakle, ako ćete provesti detoks sokovima pazite kome dajete svoje vrijeme i povjerenje, a najbitnije od svega svoje zdravlje!

Print Friendly, PDF & Email