AKTUALNO 23.9.2023. – 29.9.2023.

Prijavi se na vođeni program “Pravilna prehrana djece” ovdje

Prijave za izazov “Sočni detoks 3/5/7” su zatvorene!
U nastavku pronađi detalje! 

zatvore

Što je detoks?

Detoksikacija znači čišćenje. Drugim riječima radi se o neutralizaciji ili eliminaciji otrova (nepotrebnih, neželjenih ili potencijalno opasnih tvari) iz ljudskog tijela (koji se i inače prirodno se izlučuju putem stolice i urina).

U nastavku pogledajte besplatnu Foodionicu „Detoks od D do S“ i saznajte na koje je sve načine moguće provesti detoks organizma.

Što je cilj programa Sočni detoks 3/5/7?

Glavni cilj je pomoći tijelu u procesu čišćenja i izbacivanja toksina/otrova, tj. održanju sustava u ravnoteži. U programu „Sočni detoks 3/5/7“ pit ćete samo svježe cijeđene sokove od voća i povrća. Tijelo koristi znatno manje energije za probavu sokova (u usporedbi s krutom hranom) čime znatno više energije ostaje za procese liječenja (tj. samoizlječenja) i čišćenja organizma. Glavni cilj programa nije redukcija tjelesne težine (gubitak kilograma). No, zbog manjeg unosa kalorija, zasigurno ćete izgubiti nekoliko kilograma (to uvelike ovisi o vašoj konstituciji, standardnim prehrambenim navikama, u kakvom ste psiho-fizičkom stanju došli u program, zdravstvenom stanju, i sl.).

Kome je namijenjen ovaj program?

Svima koji su spremni odazvati se, tj. izazvati sami sebe i spoznati nevjerojatnu moć svog tijela i uma te pri tome pomoći tijelu u proces u izbacivanja toksina.

Treba li vam detoks?

Vaše tijelo već ima prirodne mehanizme kojima stalno (doslovno 0 – 24) i automatski neutralizira, transformira i eliminira toksine. Uz pomoć jetre (koja je primarni detoks organ), bubrega, crijeva, pluća i kože tijelo toksine većinski izbacuje pomoću urinarnog trakta i crijeva. No, loša prehrana (prerađena hrana koja ima malo vlakana ključnih za pravilan rad crijeva) usporava probavu, uzrokuje poremećaj rada crijeva i nepravilno pražnjenje te nagomilavanje otpada i toksina. Nadalje, stalno ste izloženi različitim neželjenim supstancama: udisanje kemikalija, pesticidi, aditivi u hrani, preparati za kožu, sredstva za čišćenje, lijekovi, hormoni, zagađenje, dim, teški metali, alkohol, cigarete, kofein, pare… Treba spomenuti i tzv. „duhovno-energetske otrove“: medije, TV, igrice, stres, brzina života, ovisnosti, konzumerizam…

Upravo zbog velike količine toksina, tijelu možemo i trebamo pomoći u njihovoj eliminaciji.

Preporučljivo je detoks provesti prilikom promjene godišnjih doba (ili barem u proljeće i jesen). U svim kulturama i religijama svijeta postoji neka vrsta posta/detoksa i za to postoje valjani razlozi.

Detoks vam posebno treba: ako osjećate stalni umor, manjak energije, bezvoljnost, ako se teško nosite s negativnim emocijama, ako vam je imunitet slab,
ako nema vitalne energije u vama, ako jednostavno nemate radosti i volje za životom jer vam je organizam preopterećen.

Postoje brojne metode i načini za provođenje detoksa; u ovom izazovu to je pomoću svježe cijeđenih voćno-povrtnih sokova. 

Koje dobrobiti možete očekivati?

Kako se fizičko tijelo čisti i oslobađa toksina, tako se događaju i ostale promjene. Zato svaka osoba ima svoje dodatne ciljeve detoksa jer su oni povezani s brojnim benefitima.

Neki od njih su
: jačanje imunološkog sustava (dajete tijelu obilje hranjivih sastojaka koje bi ste teško u tim količinama unijeli u tvrdom obliku), smanjenje tjelesne mase (posebno one tvrdokorne), poboljšanje probave i odmor probavnog sustava, poboljšanje hormonalne ravnoteže, detoks unutarnjih organa, smanjenje upalnih procesa u tijelu, poboljšana koncentracija i općenito rad uma, više snage, izdržljivosti i vitalnosti.

Pored toga, koža će vam biti sjajnija, glađa i mekša, srce puno zahvalnosti, upoznat ćeš sebe ne drugačiji način, potencijalno ćeš promijenit i neke životne stavove, osvijestiti koliko je moćno vaše tijelo, narast će vam samopouzdanje, stabilizirat će te se emocionalno, možda promijenite i životi stil te prehrambene navike. Pročitajte komentare polaznika prijašnjih programa na dnu stranice i sve će vam biti jasno!

Je li ovo program gladovanja?

Detoks na sokovima nikako nije isto što i gladovanje. Kad pijete sokove, u vaše tijelo unosite hranu, tj. nutrijente, ali ne u čvrstom već isključivo u tekućem obliku. Gladovanje ili post je potpuno odricanje hrane (može biti post na vodi ili suhi post). Znači li to da nećete niti osjetiti glad? Iskreno govoreći hoćete jer ovo je za vaše tijelo potpuno novo iskustvo, a ono robuje navikama. Potreba za krutom hranom bit će izražena kratko, no ona kasnije gotovo potpuno nestaje. Gladni nećete ostati jer će te svaki put popiti sok. 🍹 Ne brinite, reći ću vam kako se nositi s ovim procesom (i fizički i psihički).

Što vam treba?

Motiv(acija), namirnice i sokovnik. Nije važno koje marke/proizvođača je sokovnik, ali bi bilo izvrsno da radi na hladno prešanje. Zbog niske brzine okretaja sok iz takvog sokovnika se ne zagrijava i ne oksidira što omogućuje maksimalnu očuvanost nutritivnih svojstava. Teoretski, možete koristiti i blender, pa potom sve cijeliti kroz vrećicu za mlijeko – no, ovo nije najbolja opcija jer traži mnogo vremena i strpljenja i upornosti, tj. povećava vaše šanse za neuspjeh (što nikako ne želite). Sokovnik će vam biti najbolji prijatelj u ovom procesu i investicija u njega vrijedi svake kune.

Sumirajmo…

Tijekom programa Sočni detoks 3/5/7 konzumirat ćete samo svježe cijeđene voćno-povrtne sokove, nutritivni unos bit će iznimno velik, energija potrebna za probavu bit će svedena na minimum, pH urina imat će tendenciju da bude alkalan, nivoi energije će biti umjereni, mentalna jasnoća će vam varirati od srednje do ekstremno čiste, dozvoljene aktivnosti su normalan posao i lagane aktivnosti. Trebate si dati dodatnog vremena i ne se previše naprezati. Okusni pupoljci će vam se vrlo dobro oporaviti, životne promjene mogu biti od umjerenih do značajnih, a povratak na jedenje krute hrane je jednostavan. ☺️

Sočni detoks 3/5/7

 “Sočni detoks 3/5/7” vođeni je program koji traje tri tjedna tijekom kojih prolazite kroz ukupno 4 faze detoksa:
1. priprema tijela (3 dana)
2. pred-detoks (2 dana)
3. detoks sokovima (3, 5 ili 7 dana)
4. prestanak detoksa (3 do 5 dana).


Cijelo vrijeme imat ćete moju stručnu pomoć i vodstvo

Prije sudjelovanja u vođenom programu “Sočni detoks 3/5/7” potrebno je proći online tečaj “Detoks sokovima na kojem ćete dobit ćete sve detaljne informacije i znanje za ispravno provođenje detoksa na svježe cijeđenim voćno-povrtnim sokovima tako da možete potpuno razumjeti svoje tijelo u ovom procesu, osloboditi ga toksina i piti sokove bez brige i straha.
____________________________________

Tijekom najizazovnije faze 3 (detoks na sokovima) vidjeti ćemo se uživo putem Zooma (prvi, treći i peti dan).
Tijekom interaktivih online druženja rado ću odgovoriti na sva vaša pitanja i ukolniti sve dvojbe te prokomentirati vaše stanje. 
___________________________________

Najvažnije od svega, tijekom ovog izazova dio ste poticajne grupe – sudjelovanje s drugima u zajednici učinit će vam proces znatno ugodnijim
(prethodni sudionici detoksa na sokovima ističu kako je podrška najvažnija – pročitajte komentare ispod).

U suradnji sa stručnjacima, dobit ćete i wellness poklone koji imaju za cilj dodatno pomoći vašem tijelu u izbacivanju toksina., 23.

Izazivam vas da u fazi tri izdržite svih 7 dana, ali možete odabrati između 3, 5 ili 7 dana izazova (ovisno o tome kako ćete se osjećati). Bez obzira na koju se opciju odlučite, dobit ćete sve sadržaje i biti dio zajednice tijekom cijelog programa.

Sudjelovanje u Izazovu “Sočni detoks 3/5/7” obuhvaća:

Pokloni (wellness praksa):

Vaši podaci ostaju aktivni zauvijek tako da uvijek možete pristupiti svim materijalima i samostalno provesti detoks.

Prijave za izazov “Sočni detoks 3/5/7”
su zatvorene!

VAŽNO
Ukoliko ponavljate program Sočni detoks 3/5/7 ili ste već ranije kupili online tečaj Detoks sokovima, za vas je donacija 71€. Javite se na anita@3h-food.com za kod s kojim ćete ju realizirati.

Ne želite sudjelovati u grupnom programu, ali želite samostalno provesti detoks sokovima?
Nema problema, za vas je tečaj “Detoks sokovima” 

Donirati možete kreditnom karticom ili virmanom. Nakon prijave, na e-mail će te dobiti upute za uplatu putem virmana.

Komentari polaznika

Tamara NeferanovićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Uz Anitinu stručnost i podršku oboružala sam se i znanjem i ljubavlju prema sokićima koji su nakon detoksa postali obavezni dio moje dnevne rutine! Rezultatima nakon procesa sam malo je reći oduševljena, Aniti neizmjerno zahvalna te strašno ponosna na sebe što sam na jedan nježan i brižan način postala još veća podrška svom tijelu!
Sanja LucićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Krenuti na detox zasigurno je najbolja odluka koju sam donijela u svojih 45 godina. Uz izuzetno stručno vodstvo osjećala sam se kao da sam pritisnula gumb za resetiranje. Dobrobiti su višestruke, podigla mi se razina energije, poboljšalo zdravlje probavnog sustava i imam osjećaj kao da mi se tijelo vratilo u prirodnu ravnotežu. Uz izgubljene 3 kg u 7 dana imam motivaciju nastaviti dalje sa zdravim stilom života.
Marija KodžomanPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Jako sam zahvalna što sam sudjelovala u sočnom detoks izazovu. Svakodnevna Anitina podrška uvelike mi je pomogla na ovom putu. Otvorio mi se jedan novi svijet. U mojoj dnevnoj rutini svakako će ostati jutarnji svježe iscijeđeni sokovi. Tijelo je lakše i puno energije. Anita je profesionalno i iznad svih očekivanja osmislila i vodila program. Hvala od srca.
Nataša KrižanićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Ovaj Sočni detoks izazov 3/5/7 zamene je bio odlična avantura. Uz Anitino stručno vodstvo: korak po korak i s njenih puno korisnih informacija, uspjela sam pobijediti samu sebe. Ušla sam u to sa strahom i velikom nesigurnošću u sebe, a bez nekih većih izazova sam odradila 7 dana. Osjećam se odlično. Bio je to detoks na puno razina, ne samo na tjelesnoj. Odličan program iz kojeg se uči i koji vrijedi ponoviti. Hvala Aniti i cijeloj grupi koja je učestvovala
Snežana VujasinPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Srećna sam što sam prihvatila izazov programa „Sočni detoks izazov 3/5/7“. Hvala voditeljki programa Aniti koja je osmislivši ovaj program dokazala da je izuzetno stručna. Ništa joj nije promaklo u njegovom sastavljanju. Vodila nas je tako da sam sa lakoćom uspešno završila Sočni detoks. Samo je trebalo slušati i raditi po programu. Priprema je bila odlična. Sve je bilo odlično. Pričam o Sočnom detoksu ljudima, biće mi drago da prepoznaju sebe u ovom programu i prihvate se izazova.
Ana VeirPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Krenula sam na prijedlog kume, a benefiti koje sam ostvarila višestrukih su. Prestala piti kavu, osvijestila koliko su okusi divni i jednostavni, promijenila odnos prema hrani te se povezala s prirodom i svojim tijelom. Pustolovina na koji sam krenula probudila je u meni želju da svježim namirnicama, bojama i svježim mirisima. Sama priprema namirnica pa i shopping činio mi je veliko zadovoljstvo. Odlične upite i male tajne velikih majstora svježe cijeđenih sokova svakako su plus jer nisu sve kombinacija jednako ukusne. Preporučujem detoks izazov svima koji žele i biraju zdravlje i životnost! Puno energije i nove ideje svakako su popratna nuspojava.
Andrijana KatavaPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Detoks na sokovima je najugodniji i najlakši detoks koji sam probala, a probala sam ih dosta. Iskreno sam oduševljena kako se moje tijelo ponašalo tijekom 7 dana detoksa: nisam bila gladna, imala sam dovoljno energije - čak više nego inače, um je bio mirniji, a tijelo prozračno i lagano. Anita je neumorno odgovarala na sva naša pitanja i prije svake faze detaljno objasnila što se događa u našim organima tako da sam dobila uvid u funkcije tijela i djelovanje različitih spojeva iz hrane što mi je uvelike olakšalo cijeli proces. Zbližila sam se s vlastitim tijelom na potpuno novoj razini i za to sam neizmjerno zahvalna.
Željka Turk ČuturaPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Draga Anita, tvoj Sočni detox izazov 3/5/7 bi nazvala program povratka sebi. S obzirom da te znam kao osobu, težiš da ostaviš zdrave navike našoj budućoj generaciji, odluka za program je bila brza. Kao zaposlenoj mami, dvoje malenih kikaca detox program mi je došao kao osvježenje! Uz njega sam ponovno osvijestila svoje unutarnje JA, postala strpljivija i osvijestila se. Opet sam našla vrijeme za sebe. Nakon programa nastavljam sa sokovima kao zdravom navikom koju zadržavam svakodnevno. Svakako ću nastojati svakih 4 mjeseca, promjene godišnje doba, odraditi detox za um i tijelo. Meni to i jest detox za tijelo i dušu! Program obuhvaća cijeli paket, vježbe, disanje i podrške u svakom pogledu. Preporuka od srca!
Sanja ŠtefanacPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Program “Sočni detoks izazov 3/5/7” je program koji je nadmašio sva moguća očekivanja. Kreiran je tako da svatko tko ga je započeo zaista uspije izdržati i ujedno uživati u procesu. Detoks u smislu ispijanja sokova samo je mali dio od onoga što se dobije - odgovara na apsolutno sve upitnike u glavi i educira u smjeru poboljšanja zdravog tijela, uma te kvalitete života. Nemam dovoljno riječi da pohvalim, a koje ne bi umanjile vrijednost koja je, odgovorno tvrdim, nemjerljiva. Anita, hvala od srca, još jednom si dokazala umijeće motivacije i prenošenja znanja.
Milena PavkovićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Program detoksa organizma odlično je organiziran. Dobila sam odgovore na sva pitanja i nedoumice; podrška od voditeljice Anite kao i grupe uvelike je utjecala na psihu da budemo ustrajani. Aniti veliko hvala na osmišljavanju i vođenju programa i podršci tijekom trajanja - bez nje to ne bi bilo to! Osijetila se pozitivna energija, ljubav i podrška od srca. Vrlo je važno da sudionici budu svakodnevno na live konzultacijama. Osobno zdravstveno sam puno bolje, kao i psihološki, cijenim, volim i poštujem sebe više nego prije. Zahvalna sam samoj sebi što sam imala hraborsti za ovaj program i ponosna na sebe! Ovo je čarobno iskustvo koje treba isprobati.
Kristina RogaloPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Ovaj detoks mi je bio jedno novo i motivirajuće iskustvo. Puna sam energije, osjećam se lakše, svakako ću ga ponoviti češće jer vidim koje benefite je donijelo mom tijelu.Svima bih preporučila da se upuste u tu zdravu avanturu i da se slobodno prepuste u Anitine ruke jer je ona stručna i posvećena. Dala je cijelu sebe u program, organizirala nam dnevne podrške što je svakako pridonijelo tome da sve to lakše izdržimo i shvatimo.
Nina MancePolaznica programa Sočni detoks
Read More
Sudjelovanje u Sočnom detoksu nadmašilo je moja očekivanja. Mislila sam da mi je nemoguće ne biti gladna ako pijem samo sok, i to punih 7 dana. Mislila sam kako neću imati snage i da ću neprestano osjećati slabost poput one koju imam kada sam gladna. Također, mislila sam da je smiješno i pomisliti da ne bih pila kavu 7 ili više dana. No pokazalo se da snage itekako imam, nisam bila uopce gladna, a o kavi - kao netko tko ju je ispijao desetljećima po cijeli dan - ne pomišljam ni sada kada je detoks prošao. Uz sve to, iza programa stoji voditeljičino izuzetno znanje, ali i iskustvo na vlastitoj koži, koje nesebično dijeli na svakom koraku programa. Bez te i takve voditeljice program bi bio siromašniji ogromnim iskustvom i ljubavi prema svakom sudioniku. Isto tako, bogatija sam novim iskustvom i novim prijateljima.
Ivana Šandrk NukićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Nakon što sam prošla Anitin detoks program, osjećam se čistom i izvana i iznutra. Zapravo i više od toga – to je čistoća i na tjelesnoj i na mentalnoj razini, a sva osjetila su mi postala fantastično izoštrena. Ujedno, jako sam ponosna na sebe što sam izdržala cijeli proces, jer iako uistinu nije teško u smislu da bi čovjek bio gladan, problem je u tome što nas mozak stalno podsjeća na prijašnje prehrambene navike i traži ono što je uvijek dobivao, a stalni izazovi iz okoline to naravno dodatno otežavaju. Ali sad znam da mogu sve što odlučim i sretna sam što sam napravila tako važan iskorak iz zone komfora! Definitivno sokići postaju dijelom moje nove, trajne rutine.
Snežana ZincenkoPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Izuzetno sam zahvalna na prilici da ucestvujem u sjajno organizovanom programu Sočni detoks izazov. Anita mi je ulila bezgranično poverenje da ću se na putu nepoznatog sasvim dobro osećati i snaci. Zahvaljujuci njoj i grupi tokom detoksa a i sada, uopšte nisam osetila izazove! Svoje jutarnje vežbanje od 15 minuta sam čak utrostručila. Za 14 dana pripremnog i detoks programa oslabila sam 5 kg. Puna sam energije, dobrih misli, osećam se lagano, kao da hodam po oblacima, pročišćena, odlično raspoložena. Svakome bih preporučila program koji sadrži toliko više od samog detoksa-ucenje i prihvatanje novog sa mnogo korisnih informacijam a na jednostavan način i sa puno razumevanja. Zahvalna sam i sebi što sam u poznim godinama istrajala u probi nečeg ovako vrednog i bitnog za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života. Trudiću se da naučeno primenjujem. Anita, mnogo Vam hvala
Inga LisekPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Jaaaaaako sam zahvalna Aniti na ovom programu i nesebičnom dijeljenju svog znanja, motivaciji, veeeelikoj podršci i stručnosti! Anita mi je otvorila oči i zahvaljujući njoj više ne pijem kavu niti ju planiram nastaviti piti. Tek sada vidim koliko mi je kava škodila. Od sada ću svaki dan piti sokove i smoothie jer se nakon njih osjećam odlično u što inače ne bih vjerovala da nisam probala. Ovaj program nije nešto nemoguće ni ekstremno već ono što nam svima treba da bi se osjećali bolje i poletnije. Pobijedila sam samu sebe i imam više samopouzdanja! Program vrijedi svake kune i više od toga!
Martina BrunčićPolaznica programa Sočni detoks
Read More
Izazov Sočni detoks 3/5/7 dr.sc. Anite Freimann je došao u savršenom trenutku. Uplovila sam u njega upijajući svaku novu informaciju. Već sam i tijekom detoksa osjetila olakšanje, bolji rad probave, imala sam više energije te mi se povećala koncentracija što mi je bilo izuzetno važno s obzirom na gusti dnevni raspored koji imam. Uz Anitinu stručnost i podršku prošla sam kroz ovaj proces s lakoćom. Osjećam se jednostavno odlično. Sokići i smoothiji postali su dio moje svakodnevne rutine. Preporučujem ovaj program svima koji žele podići kvalitetu života i svoje zdravlje dovesti na još jedan viši nivo. Anita neizmjerno hvala - ti si zraka svjetlosti za mene i za sve one oko mene, blagoslov od Boga. Da svijet ima više ljudi poput tebe, zasigurno bi bio bolje mjesto.
Previous
Next

Želite li saznati više o toksinima koji u vaš organizam dospijevaju putem hrane?