Vrijeme je da vam predstavim svog prijatelja Magimix kuhalo! Kuhanje na pari najzdraviji je način termičke obrade hrane. Ako nemate kuhalo na paru savjetujem da ga što prije nabavite jer na taj način smanjujete unos  toksina u svoje tijelo (pogledajte Foodionicu Toksini u hrani).

Uz kutiju Magimix kuhala na pari naravno dolaze upute za upotrebu i recepti. Ono što sam prvo primijetila prilikom unboxinga je da postolje mekano sjeda na radnu površinu, na dnu su jastučići koji to i omogućavaju. Nema lupanja, klimanja niti grebanja po površini. U kutiji se nalazi jedna višenamjenska posudica, središnji dio od dvije posude, poklopac i donji dio. Cijeli uređaj je od nehrđajućeg čelika, napravljen je od inoxa tako da nema brige oko plastike. Visina cijelog uređaja je 33 cm, širina 44 cm, a širina postolja 24 cm.

U samoj posudi označen je maksimalan kapacitet vode koja smije ući unutra, također se na posudi nalaze i stupnjevi. Sve što trebate napraviti je odrediti vrijeme kuhanja i temperaturu. Vrijeme kuhanja određuje se pomoću oznaka minus i plus, odnosno pomoću timera na ekranu. 40 stupnjeva najviše se koristi za jogurte što je pored i nacrtano, 60 stupnjeva za kuhanje, također i za zagrijavanje hrane, 80 stupnjeva za ribu što je i naznačeno i na 100 stupnjeva je para.  Sve ovisi koje namirnice koristite, ne morate se nužno i striktno ovoga držati. Ponekad je bolje staviti manju temperaturu, a produžiti vrijeme samoga kuhanja. Priložene su dvije posude tako da je moguće kuhati na dva kata. Također mala višenamjenska posudica praktična je za kuhanje nekih sitnijih stvari poput riže, umaka te žitarica (proso, quinoa, amaranth…) i grahorica.

3H Food je koncept baziran na većinski termički neprerađenim namirnicama, a ono malo što termički obrađujem, najviše i najčešće radim upravo u Magimix kuhalu na paru. Razlog? Kuhanjem na pari u zatvorenom sustavu gubi se najmanje vrijednih nutrijenata i ne stava se akrilamid (saznajte više o toksinima).

Magimix kuhalo za mene je pravo otkriće; prije sam se mučila s cjedilima i raznim metodama koje nisu tako praktične, no ovaj uređaj omogućio mi je totalno jednostavno kuhanje na pari, a samim time i uštedu vremena. Posude su dovoljno velike da vam u njih stane sve što ste zamisli. Kuhalo se po isteku vremena samo gasi tako da ga možete uključiti i bezbrižno se baviti ostalim aktivnostima dok vaše jelo ostaje na toplom i sigurnom do konzumacije. 😊

 

Za sve vas osiguran je popust od -5% na Magimix kuhalo na paru i to na sve oblike plaćanja u Enziti!

Prilikom narudžbe koristite kod: 3hfood5

Print Friendly, PDF & Email