Osjećate da je vrijeme za promjenu prehrane, ali ne znate od kuda početi?

Informacija o zdravim i lošim namirnicama i načinima prehrane ima na sve strane i one su često, nažalost, kontradiktorne. 🤔

Prema jednima dobro je jedno, prema drugima dobro je drugo i lako se pogubiti te na kraju izgubiti volju za promjenom. 

Sada konačno imate sve na jednom mjestu!
I to iz znanstvene perspektive u kombinaciji s dugogodišnjem praktičnim iskustvom.

Želite BESPLATAN Start-up online tečaj? Iskoriste promo kod i tečaj je vaš za 0kn!

promo kod: Anita100

Bez obzira jeste li svejed, vegetarijanac ili vegan, u ovom online tečaju dobit ćete znanje koje jednako treba svima i prava je šteta što ga ne dobijemo u školi i to od malih nogu. Jedemo 3-5 (nekad i više) obroka na dan jer bez hrane naši organizmi dugoročno ne mogu opstati, a opet tako malo znamo što našem tijelu doista treba i kako hranu staviti u funkciji zdravlja – baš kako bi to i trebalo biti.

Saznajte (osvijestite) kako se i zašto prehrana promijenila kroz vrijeme, kako se i zašto razvila fast food industrija i s kojim posljedicama, što sve možemo jesti, što nezdravo unosimo u sebe, zašto imamo krive prehrambene navike (dolaze li one iz obitelji ili okruženja?), te kako ih možete početi mijenjati.

Naučite što su to kalorije, što je gustoća kalorija, je li potrebno mjeriti svaku kaloriju koju smo unijeli u organizam, koliko prosječno kalorija ima voće, koliko povrće, koliko sušeno voće, koliko orašasti plodovi, koliko ulja, te saznajte koliki je vaš optimalni dnevni unos kalorija.

Saznajte jednostavnim rječnikom osnovnu podjelu hranjivih tvari, jednom zauvijek naučite što su to nutrijenti, makronutrijenti (ugljikohidrati – šećeri, proteini – bjelančevine, masti – lipidi, vlakna) i mikronutrijenti (vitamini i minerali). Naučite čega trebate unijeti najviše u vaša tijela – tj. što vaša tijela prvo i najviše koriste za proizvodnju energije te koje metode pripreme omogućavaju najveću apsorpciju nutrijenata.

Za ugljikohidrate se vežu brojne kontroverze, a ovaj video omogućit će vam da jednom zauvijek naučite razlikovati dobre i loše ugljikohidrate. Nisu svi ugljikohidrati, tj. šećeri isti. Nisu niti slični tijekom razgradnje u našim tijelima jer oblik ugljikohidrata ima glavni utjecaj na šećer u krvi. Saznajte koji je primarni izvor goriva za vaš organizam.

Što su to doista proteini, tj. aminokiseline? Zašto su neke esencijalne, a druge ne? Koliki je dnevni preporučeni unos proteina? Gdje možete saznati koliko proteina ima koja namirnica? Možete li imati zdravo i dobro razvijeno mišićno tkivo samo unosom velike količine životinjskih proteina? 

Je li vam poznata situacija gubitka kilograma (najčešće zbog neka dijete) nakon koje se kilogrami vraćaju? Mislite li da se to događa samo vama? Varate se, oko 90% osoba je u toj situaciju koja se naziva yo-yo efekt. U ovoj lekciji otkrit ću vam koji su ključni mehanizmi, tj. receptori sitosti u organizmu, što je to zamka zadovoljstva, gdje prvo nastaje glad, te što je motivacijska trijada. Saznajte kako i zašto naša tijela traže zadovoljstvo i zašto je (kriva) hrana uvijek logičan (i pogrešan) izbor te kako ove spoznaje možete okrenuti u svoju korist.

Povremeni post ili autofagija tema je o kojoj se mnogo priča, posebno nakon što je okrunjena Nobelovom nagradom 2016. godine. Saznajte što je doista i kako funkcionira vremenski ograničen način prehrane i kako možemo pomoći organizmu da napravi „veliko čišćenje“. Saznajte sve opcije provedbe međufaznog (povremenog) posta, dobrobiti koji isti donosi, te je li 16:8 omjer pogodan za sve ljude bez obzira na njihove prehramben navike.

KAKO DO BESPLATNOG TEČAJA?Kliknite na pravokutnik "Želim Start-up tečaj"; otvorit će se webshop, a u košarići će vam već biti Start-up tečaj.

Upišite kod Anita100 i cijena tečaja će biti 0kn. Zatim obavite kupovinu za 0kn do kraja (upišite sve potrebne podatke).Tečaj će nakon kupovine biti dostupan u vašem korisničkom sučelju (u njega se prijavite sa svojim podacima klikom na Prijava/registracija gore desno na stranici).

Želite besplatan Start-up program?

Pretplatite se na moju besplatnu e-mail listu i poklanjam vam
Start-up program u vrijednosti 199kn.

Saznajte više o Start-up programu i zauvijek
promijenite perspektivu promatranje hrane!