3H Food koncept je koji se temelji na biljnoj prehrani (engl. plant based food) i to većinski (ali ne isključivo)
na termički neprerađenim namirnicama (prirodna, živa, vibrantna, sirova hrana) koje se ne griju preko 42°C.

Cilj je 3H Food koncepta pokazati vam da hrana doista može i treba biti u funkciji vašeg zdravlja,
da priprema zdrave i ukusne hrane ne mora trajati satima i da se pri tome ne trebate žrtvovati i jesti bezukusnu hranu.

Možete jesti bez grižnje savjesti jer je 3H Food koncept potpuno bez glutena, bez laktoze, bez jaja, bez mliječnih proizvoda,
bez šećera, bez bojila, konzervansa, dodataka

Uz 3H Food naučit ćete više o hrani koju konzumirate, o više ili manje zdravim načinima pripreme određenih namirnica
te bolje upoznati svoje tijelo čineći one promjene i pozitivne pomake za koje ste u određenom trenutku spremni.

0
+
Akademsko iskustvo
0
+
Klijenti
0
+
Plant based svijet
0
+
Newsletter pretplatnici

Ja sam dr. sc. Anita Freimann, certificirana edukatorica sirove hrane i kreatorica 3H Food koncepta: sretna, zdrava i hedonistička hrana.

Nakon višegodišnjeg osobnog iskustva pripreme i konzumacije
prirodne/sirove hrane, radionica i savjetovanja, znanje sam produbila cjelogodišnjom edukacijom “Mastering Raw Food Nutrition and Educator Course”.

Ova edukacija koju vode liječnici dr. Rick i Karin Dina
jedinstvena je u svijetu jer daje dubinski i znanstveno utemeljen pristup sirovoj prehrani koji je baziran na preko 30 godina kliničkog i primijenjenog iskustva.


Saznaj više o meni

Happy – sretna

Jedna od aktivnosti koja najviše stimulira centre zadovoljstva u mozgu svih organizama je upravo konzumacija hrane. Kada jedemo osjećamo se sretno, izlučuju se dopamin i endorfin. Happy u 3H Food ukazuje da trebamo biti sretni i tijekom pripreme namirnica i konzumacije hrane i nakon jela, tj. da hrana može i treba pomoći da nam um, duh i tijelo budu sretni. Također, i sama hrana, tj. namirnice koje koristimo trebaju biti sretne (tj. organske, bez GMO-a, uzgajane na etičan način i sl.)

Healthy – zdrava

Hrana koju jedemo utječe na cijelo tijelo, na sve organe, kao i na mentalno, psihičko, emocionalno, fizičko i energetsko stanje organizma. Hrana je mnogo više od okusa. Naša tijela savršeni su strojevi čija su hrana ugljikohidrati (šećeri), masti (lipidi), proteini (bjelančevine), vlakna, te vitamini i minerali. Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana rekao je davno Hipokrat, ali moderni čovjek često u brzini života ne daje važnost kvaliteti hrane koju unosi u sebe i zaboravlja da doslovce postaje ono što jede. Industrijski pripremljena hrana i brza hrana nikad neće i ne može biti zdrava kao domaća. Ujedno nije niti zdrava za okoliš pa tako opet povratno niti za nas same.

Hedonic – hedonistička

Jedemo ne samo zbog potrebe za energijom i zbog gladi, već i zbog različitih emocionalnih izazova i disbalansa. Želimo hranu koja je ugodna oku (60% okusa hrane određuje njezin izgled), ali prije svega ukusna i koja će zadovoljiti sve jezične pupoljke. 3H Food konceptom pokazujem kako zdrava hrana može, i naravno treba, biti ukusna, tj. kako ne trebate žrtvovati svoje osjetilne užitke kako bi ste bili zdravi i/ili uživali u nutritivno bogatoj hrani. Sve je to moguće dobiti kroz jedan obrok, ako je on znalački pripremljen.