3H Food koncept je koji se temelji na biljnoj prehrani (engl. plant based food) i to većinski (ali ne isključivo)
na termički neprerađenim namirnicama (prirodna, živa, vibrantna, sirova hrana) koje se ne griju preko 42°C.

Cilj je 3H Food koncepta pokazati vam da hrana doista može i treba biti u funkciji vašeg zdravlja,
da priprema zdrave i ukusne hrane ne mora trajati satima i da se pri tome ne trebate žrtvovati i jesti bezukusnu hranu.

Možete jesti bez grižnje savjesti jer je 3H Food koncept potpuno bez glutena, bez laktoze, bez jaja, bez mliječnih proizvoda,
bez šećera, bez bojila, konzervansa, dodataka
… Zavirite u moje recepte.

Uz 3H Food naučit ćete više o hrani koju konzumirate, o više ili manje zdravim načinima pripreme određenih namirnica
te bolje upoznati svoje tijelo čineći one promjene i pozitivne pomake za koje ste u određenom trenutku spremni.

Happy - sretna

Jedna od aktivnosti koja najviše stimulira centre zadovoljstva u mozgu svih organizama je upravo konzumacija hrane. Kada jedemo osjećamo se sretno, izlučuju se dopamin i endorfin. Happy u 3H Food ukazuje da trebamo biti sretni i tijekom pripreme namirnica i konzumacije hrane i nakon jela, tj. da hrana može i treba pomoći da nam um, duh i tijelo budu sretni. Također, i sama hrana, tj. namirnice koje koristimo trebaju biti sretne (tj. organske, bez GMO-a, uzgajane na etičan način i sl.)

Healthy - zdrava

Hrana koju jedemo utječe na cijelo tijelo, na sve organe, kao i na mentalno, psihičko, emocionalno, fizičko i energetsko stanje organizma. Hrana je mnogo više od okusa. Naša tijela savršeni su strojevi čija su hrana ugljikohidrati (šećeri), masti (lipidi), proteini (bjelančevine), vlakna, te vitamini i minerali. Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana rekao je davno Hipokrat, ali moderni čovjek često u brzini života ne daje važnost kvaliteti hrane koju unosi u sebe i zaboravlja da doslovce postaje ono što jede. Industrijski pripremljena hrana i brza hrana nikad neće i ne može biti zdrava kao domaća. Ujedno nije niti zdrava za okoliš pa tako opet povratno niti za nas same.

Hedonic - hedonistička

Jedemo ne samo zbog potrebe za energijom i zbog gladi, već i zbog različitih emocionalnih izazova i disbalansa. Želimo hranu koja je ugodna oku (60% okusa hrane određuje njezin izgled), ali prije svega ukusna i koja će zadovoljiti sve jezične pupoljke. 3H Food konceptom pokazujem kako zdrava hrana može, i naravno treba, biti ukusna, tj. kako ne trebate žrtvovati svoje osjetilne užitke kako bi ste bili zdravi i/ili uživali u nutritivno bogatoj hrani. Sve je to moguće dobiti kroz jedan obrok, ako je on znalački pripremljen.

Želite besplatan Start-up program?

Pretplatite se na moju besplatnu e-mail listu i poklanjam vam
Start-up program u vrijednosti 199kn.

Saznajte više o Start-up programu i zauvijek
promijenite perspektivu promatranje hrane!