Ovo su kremaste i ukusne proteinske rum pločice koje jednostavno morate isprobati. Glavna namirnica ovog recepta je slanutak koji sadrži jednako proteina kao i meso, a prepun je vitamina i minerala te učinkovito djeluje na zdravlje kostiju. Ove ukusne rum pločice možete dugo čuvati u hladnjaku (ali gotovo sam sigurna da ih nećete dugo imati).

Potrebno:

Sastojci:

Priprema:

Sastojke dodavati kao u videu. Kada smo gotovi sa smjesom (koja ne smije biti niti pre suha niti pre vlažna), stavimo ju na silikonski kalup kako bi dobili ravnu podlogu te sve jednako poravnamo i zatim stavimo u dehidrator na 40°C 2-3 sata (ako nemate dehidrator, pločice možete osušiti u pećnici na najnižoj temperaturi uz otvorena vrata). Kada izvadimo smjesu iz dehidratora narežemo na jednake dijelove (na prutiće) te pripremimo glazuru od čokolade.

GLAZURA OD ČOKOLADE:

*Dodala sam agavin sirup – možete kombinirati sa javorovim sirupom, sirovim medom ili nekim drugim sladilom po izboru.

Cijelu smjesu pomiješati dok se sastojci ne povežu; ona treba biti malo gušća kako bi se zalijepila za naše rum pločice. Kada smo gotovi sa smjesom, rum pločice namočimo u glazuru te poredamo na masni papir ili silikon i stavimo u hladnjak na 1-2 sata kako bi se pločice stvrdnule. Čuvajte ih u hladnjaku. Uživajte u ovom zdravom i ukusnom veganskom receptu!

Print Friendly, PDF & Email