u brojkama

godina iskustva u plant based svijetu
0 +
newsletter pretplatnika
0 +
godina akademskog iskustva
0 +
zadovoljnih klijenata
0 +
01

O MENI

Ja sam dr. sc. Anita Freimann, certificirana edukatorica sirove hrane
i kreatorica 3H Food koncepta: sretna, zdrava i hedonistička hrana.

Nakon višegodišnjeg osobnog iskustva pripreme i konzumacije
prirodne/sirove hrane, radionica i savjetovanja, znanje sam produbila cjelogodišnjom edukacijom “Mastering Raw Food Nutrition and Educator Course”.

Ova edukacija koju vode liječnici dr. Rick i Karin Dina
jedinstvena je u svijetu jer daje dubinski i znanstveno utemeljen pristup sirovoj prehrani koji je baziran na preko 30 godina kliničkog i primijenjenog iskustva.

 

02

3H FOOD

3H Food se temelji na biljnoj prehrani (engl. plant based food)
i to većinski (ali ne isključivo) na termički neprerađenim namirnicama
(prirodna, živa, vibrantna, sirova hrana) koje ne grijem preko 42°C.

Cilj je 3H Food koncepta pokazati ti da hrana doista može i treba biti
u funkciji tvog zdravlja
, da priprema zdrave i ukusne hrane ne mora trajati satima i da se pri tome ne trebaš žrtvovati i jesti bezukusnu hranu.

Možeš jesti bez grižnje savjesti jer je 3H Food koncept potpuno
bez glutena, bez laktoze, bez jaja, bez mliječnih proizvoda,
bez šećera, bez bojila, konzervansa, dodataka

Uz 3H Food naučit ćeš više o hrani koju konzumiraš, o više ili manje zdravim načinima pripreme određenih namirnica te bolje upoznati svoje tijelo čineći one promjene i pozitivne pomake za koje si u određenom trenutku spremna. Sve to postići ćeš uz moje radionice, tečajeve, vođene programe, recepte, savjete.

2

Sretna

Jedna od aktivnosti koja najviše stimulira centre zadovoljstva u mozgu svih organizama je upravo konzumacija hrane. Kada jedemo osjećamo se sretno, izlučuju se dopamin i endorfin. Happy u 3H Food ukazuje da trebamo biti sretni i tijekom pripreme namirnica i konzumacije hrane i nakon jela, tj. da hrana može i treba pomoći da nam um, duh i tijelo budu sretni. Također, i sama hrana, tj. namirnice koje koristimo trebaju biti sretne (tj. organske, bez GMO-a, uzgajane na etičan način i sl.)

Zdrava

Hrana koju jedemo utječe na cijelo tijelo, na sve organe, kao i na mentalno, psihičko, emocionalno, fizičko i energetsko stanje organizma. Hrana je mnogo više od okusa. Naša tijela savršeni su strojevi čija su hrana ugljikohidrati (šećeri), masti (lipidi), proteini (bjelančevine), vlakna, te vitamini i minerali. Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana rekao je davno Hipokrat, ali moderni čovjek često u brzini života ne daje važnost kvaliteti hrane koju unosi u sebe i zaboravlja da doslovce postaje ono što jede. Industrijski pripremljena hrana i brza hrana nikad neće i ne može biti zdrava kao domaća. Ujedno nije niti zdrava za okoliš pa tako opet povratno niti za nas same.

Hedonistička

Jedemo ne samo zbog potrebe za energijom i zbog gladi, već i zbog različitih emocionalnih izazova i disbalansa. Želimo hranu koja je ugodna oku (60% okusa hrane određuje njezin izgled), ali prije svega ukusna i koja će zadovoljiti sve jezične pupoljke. 3H Food konceptom pokazujem kako zdrava hrana može, i naravno treba, biti ukusna, tj. kako ne trebate žrtvovati svoje osjetilne užitke kako bi ste bili zdravi i/ili uživali u nutritivno bogatoj hrani. Sve je to moguće dobiti kroz jedan obrok, ako je on znalački pripremljen.

ISKUSTVA 3H FOODOLJUBACA:

Dragana
Read More
Draga Anita, ovo naše druženje i učenje došlo mi je kao naručeno. Vjerujem da je dosta nas u ovom sudjelovalo iz želje za napredovanjem i stvaranjem jače i bolje verzije nas samih. Dokaz tome je isti program i izazovi za sve nas - vrlo raznoliko društvo, ali s istom misijom: "Napredovati svaki dan u svakom pogledu!". I stvarno je tako i bilo iako nisam uspjela realizirati sve izazove. Nekad sam u popodnevnu smjenu odlazila bez ručka, nekad sam popila i koju kavu viška, nekad sam zaboravila staviti sebe i svoju potrebu ispred tuđih... Ali, kako je vrijeme odmicalo, nekako sam se sve više vidjela, a promjene su se počele primjećivati i komentirati, naravno, pozitivne promjene. Da, lijepo je i godi vidjeti svoju metamorfozu u očima drugih, a kad se osvrnem na ovo proletjelo vrijeme, stvarno mi se dosta toga, skrivenog pred nosom, i otkrilo. I sad ono najvažnije, draga Anita, dirigentice ove skladne kompozicije; diskretno, strpljivošću i ustrajnošću, uputili ste nas i dali nam srčano na pjatu vaša iskustva i spoznaje. Bili ste u svakoj mojoj pisanoj zahvali, to mi je bio najlakši dio. Zahvaljivala sam se svaki dan i sebi samoj, što sam "ugrabila" nešto za sebe, i na puno još toga što sam inače propuštala s izgovorima- ne stignem to danas... Osvještenom prehranom se osvijestilo puno toga, a to je ono što sam podsvjesno možda najviše i priželjkivala. Na svemu tome, od srca hvala!
Lucija
Lucija
Read More
Vođeni programi nisu samo programi, to je transformacija. Imati Anitu kao svog osobnog vodiča tijekom putovanja prema zdravijem načinu života je neprocjenjivo iskustvo, a podrška koju sam dobila kroz sve faze je bila ključna za održavanje motivacije. Anita HVALA!
Tina
Read More
Hvala prekrasnoj Aniti sto je bez pretjerivanja promijenila moj pogled na hranu i pomogla mi da se rijesim opsesivnog pogleda na hranu;prejedanja, emotivnog jedenja, grickanja, gutanja hrane . Anita ima andeosku blagost, znanje i predanost.Hvala❤ Svaki izazov sa Anitom je osvještavanje koliko je hrana bitna, koliko nam daje mogućnosti i koliko od nje imam za učiti u čemu doista uživam jer ju smatram jednom od top mentora i promijenila je moj pogled na hranu u samo jednoj godini, moje prehrambene navike i učinila moj život još bogatiji za sva ova znanja i iskustva koja s njom prolazim. Zaista sam sretna i čast mi je biti dio njene zajednice. Program Svjesna ritualna prehrana preporučila bi svima bez obzira na prehrambene izbore jer nas uči da ne samo svijesno jedemo, već i svijesno živimo. Hvala Anita
Marija Š.
Read More
SRP mi je pomogao da napravim jos jedan korak prema zdravom nacinu prehrane i mijenjanju losih usvojenih navika ,hvala Anita veselim se buducim radionicama 21 dan Svjesne rituale prehrane za mene je bio odličan. Naučila sam puno toga što do sada nisam bila svjesna. Rituali u prehrani od same pripreme namirnica do postavljanja stola i slaganja hrane na tanjure za mene imaju posebnu važnost. Zahvala prije i poslije jela, jesti prstima, jesti i odložiti pribor pri svakom zalogaju, dobro sažvakati hranu, mirisati, gledati hranu, sve sam to ovdje naučila i sa radošću ću tako nastaviti dalje. Naučila sam koliko je važno spavati 8 sati, piti dovoljno vode i hidrirati se, da namirnice moram ozonirati, Hvala ti Anita na nesebičnom dijeljenju svojih znanja sa nama. Hvala ti od ❤️ na svemu što sam naučila
Jelena S.
Read More
Nakon dugog perioda odgađanja da se pozabavim zdravom prehranom o kojoj slušam jako puno, sam odlučila napraviti taj korak i to vrlo spontano i naglo, moglo bi se reći preko noći. Iskreno, nisam bila sigurna da li sam dobro odlučila, a ni da li ću uspjeti! Prvu sreću i zahvalnost na ovoj odluci sam osjetila kada sam kupila sve potrebne namirnice za program, poslagala ih i uslikala, nisam se mogla prestati diviti tom prizoru, a ujedno je tada sve i počelo! Prva dva dana (prije nego je tečaj počeo) sam bila na smoothie-u dva obroka i onda od ponedjeljka sam hrabro i odlučno pristupila za mene velikom IZAZOVU. Mislim da mi je velika sreća bila što nisam puno razmišljala o hrani i smoothie-u jer sam imala puno posla i ujutro sam pripremala obroke za cijeli dan i u velikoj torbi nosila sa sobom teglice sa smoothie-ima, tako da sam se tu već prvi dan  priviknula i ostali dani su prošli bez problema, nisam mogla ni zamisliti da će to proći toliko dobro i da ću imati toliko energije!  S obrzirom da sam jutarnji tip i da ustajem jako rano i rano idem spavati, najčešće oko 21h, prvi dan sam zbog gladi otišla i ranije, ali kako je vrijeme odmicalo sam išla u krevet oko 23 i zaista se trudila zaspati s obzirom da sam imala osjećaj da i tada mogu osvojiti svijet. 🙂  Zaista vam svima preporučam da probate ovaj tečaj smoothie-a,  5 dana, naglasila bih OVAJ tečaj jer je podrška ključna i u grupi sa puno nepoznatih ljudi koji imaju isti cilj i interes je puno lakše i zabavnije, mentorica je divna motivatorica i voditeljica prema tome mislim da je ključno prepoznati prednosti grupnog programa, prepustiti se i uživati u svakom obroku!
Ana
Ana
Read More
Oduvijek sam se borila s promjenom prehrambenih navika, ali vođeni programi su mi dali ključ za uspjeh. Ono što je posebno je zajednički duh grupe.Dijeljenje iskustava i podrška kolega motivirali su me više nego što sam ikada mogla zamisliti. Hvala Anita i Smoothie manijaci :*
Daria
Daria
Read More
Vođeni programi su mi otvorili oči prema potpuno novom pristupu prehrani i zdravlju. Shvatila sam dublji odnos prema hrani i kako on utječe na moje tijelo. Osjećala sam se podržanom kroz svaku promjenu koju sam napravila i sada se osjećam bolje nego ikad. Anita je predivna!
Previous
Next

I ti možeš napisati svoje iskustvo i promijeniti nekome život. To možeš napraviti ovdje.